Blog > Komentarze do wpisu

Pstrąg saute .

Sprawioną rybę solimy , obtaczamy w mące . Smażymy na rozgrzanym , sklarowanym maśle .

Wkładamy na  10-15 min. do rozgrzanego piekarnika .

Podajemy na podłużnym półmisku ułożone w jednym rzędzie z cwiartkami cytryny , ziemniakami posypanymi drobno pokrojoną pietruszką i zielonym koperkiem i z sałatką . 

 

poniedziałek, 12 listopada 2012, kaziapajestka
Tagi: zdrowe smaczne

Polecane wpisy

  • CHRUST.

    2 szklanki mąki (30 dkg) 4 żółtka 5 kopiastych łyżek gęstej śmietany pół łyżeczki cukru, pół łyżeczki soli 1 łyżka spirytusu (lub octu spirytusowego) cukier wan

  • LECZO

    Kilka cukini małych, 1 cebula, 1 papryka czerwona, kawałek boczku, kawałek kiełbasy, 4 pomidory, (pomidory świeże można zastąpić pomidorami z kartonika lub pusz

  • Tzatziki .

    20 dkg ogórków jogurt grecki duży 2 łyżeczki przyprawy "Kamis" tzatziki, drobniutko posiekany liśc mięty , Ogórka zetrzec na grubych oczkach , wymieszac składni

  • Cytrusowa sałatka z soczewicy

    SKŁADNIKI na 2 porcje: 6 łyżek suszonej czerwonej soczewicy (lub żółtej albo zielonej) 1/2 ogórka wężowego 5 suszonych fig 2-3 cm kawałek zielonej części pora (

  • Omlet z 3-ch z kabaczkiem - porcja dla dwojga

    Omlet z kabaczkiem jest przepyszny i w tym tygodniu zrobiłam go już 3 raz. Tym razem dodałam do niego 3 bardzo zdrowe składniki: liście czerwonych buraczków czy